اخذ اقامت دائم کانادا

اخذ اقامت دائم کانادا

PR یا اقامت دائم کانادا مجوزی است که از جانب دولت کانادا به مهاجرین ساکن در کانادا که اصالت کانادایی ندارند، اعطاء می‌شود. این مجوز شرایطی را فراهم می‌کند تا مهاجرین غیرکانادایی بتوانند با حمایت دولت کانادا در این کشور سکونت داشته و از حقوق شهروندی برخوردار شوند. گفتنی است که دریافت پی آر منوط به داشتن اقامت دائم کانادا است و اقامت موقت را شامل نخواهد شد. برای اخذ اقامت دائم کانادا باید از طریق کنسولگری یا سفارت این کشور نسبت به انتخاب یکی از روش‌های مهاجرتی مانند تحصیل، ازدواج و… اقدام کنید. پس از ارائه‌ی مدارک و طی کردن مراحل لازم می‌توانید به عنوان مقیم دائم، زندگی راحتی را در کانادا آغاز کرده و به کار یا تحصیل در این کشور مشغول شوید.

روش‌های اخذ اقامت کانادا

مهاجرپذیر بودن کانادا، امنیت اجتماعی و ثبات اقتصادی آن بستری مهیا کرده تا این کشور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کشورهای توریستی و مهاجرپذیر شناخته شود. جهت دریافتPR  کانادا و اقامت در این کشور، روش‌های متعددی از جمله مهاجرت کاری و تحصیلی وجود دارد. از آنجا که مقاله درصدد بررسی تمامی روش‌های اخذ اقامت دائم کانادا است، پیشنهاد می‌شود ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید. خوانش این مقاله سه دقیقه از زمان شما را پیش‌خرید می‌کند.

1- اقامت در کانادا با ویزای تحصیلی

گرفتن اقامت دائم در کانادا به وسیله‌ی تحصیل در این کشور از روش‌های متداول مهاجرتی محسوب می‌شود. البته قابل ذکر است که این روش از همان ابتدا  اخذ اقامت دائم کانادا را فراهم نمی‎کند و تنها سبب گرفتن اقامت موقت می‌شود. برای اینکه اقامت موقت از طریق ویزای تحصیلی را به اقامت دائم تبدیل کرد، لازم است دانشجویان پس از فارغ التحصیل شدن، جویای کار شده و با اشتغال در این کشور، مقیم دائم کانادا شوند. از آنجا که دولت کانادا به دانشجویان بین‌الملل مجوز سه سال اقامت برای اتمام تحصیل را داده است، با استفاده از این فرصت طلایی دانشجویان می‌توانند پس از اتمام تحصیلات مشغول به کار شده و طی یک سال با کسب امتیازات لازم و شرکت‌ در آزمون‌های زبان انگلیسی یا فرانسه، اقامت دائم خود را تضمین شده بدانند.

2- اقامت در کانادا با ویزای کاری

وجود فرصت‌های شغلی مناسب در کانادا سالانه تعداد زیادی از مهاجران را با هدف اشتغال، روانه‌ی این کشور می‌کند. دریافت ویزای کاری کانادا منوط به داشتن تحصیلات، حداقل سن مورد نظر، مدرک زبان و تخصص کاری می‌باشد. گفتنی است که ویزای کاری کانادا اقامت موقت در این کشور را فراهم می‌کند. چنانچه مهاجران تمایل به اخذ اقامت دائم کانادا از طریق ویزای کار داشته باشند، با داشتن حداقل یک سال سابقه‌ی کار می‌توانند از طریق سیستم‌های معتبری چون Express Entry اقدام کنند. دو روش‌ متداول و مهم مهاجرت کاری کانادا که از طریق آنها می‌توان به اقامت دائم در کانادا رسید، عبارت است از:

– اکسپرس انتری

اکسپرس انتری یا E.E به  نوعی سیستم امتیازبندی گفته می‌شود که با مدیریت روش‌های مهاجرتی و امتیازدهی به مهاجران، امکان دریافت ویزای کاری و تحصیلی در کانادا را برای آنان فراهم می‌کند. این سیستم که با هدف «ورود سریع» به کانادا در سال 2015 اجرایی شده است، به جذب نیروهای کار فنی و تخصصی کانادا منجر می‌شود.

– جاب آفر

پیشنهاد شغلی یا Job Offer، از جمله روش‌های مهاجرت کاری است که به ارائه‌ی پیشنهاد کار توسط کارفرمایان کانادایی مربوط می‌شود. در واقع جاب آفر مربوط به زمانی است که شخص به دلیل داشتن تحصیلات، تخصص و سابقه‌ی کار لازم، یک پیشنهاد کاری از کارفرمای کانادایی دریافت کرده و به کانادا مهاجرت کند. برخورداری از تمامی شرایط در قالب نیروی کار ماهر یا جاب آفر برای مناطق کم جمعیت در کانادا، امکان مهاجرت دائم از طریق اکسپرس انتری را فراهم می‌کند. در صورت نداشتن تمامی شرایط نیز اقامت موقت به مهاجرین داده می‌شود که خوشبختانه امکان تبدیل آن به اقامت دائم وجود دارد.

3- سرمایه ‌گذاری

گرفتن اقامت کانادا و دریافت کارت PR از طریق سرمایه گذاری که یکی دیگر از راه‌های اخذ اقامت کانادا است، امکان پذیر می‌باشد.
نکته‌ی قابل توجه این است که این روش نسبت به دیگر روش‌ها مدت زمان زیادی صرف می‌کند. همچنین روشی پرهزینه به شمار می‌رود؛ بنابراین برای افرادی مناسب است که دارای تمکن مالی بوده و بتوانند عهده‌دار مخارج زیاد باشند.
گرفتن اقامت از طریق سرمایه گذاری مربوط به زمانی است که دولت کانادا جهت حمایت از اقتصاد کشورش به جذب سرمایه گذار از راه خرید املاک، تأسیس شرکت، خرید سهام و مشارکت در بورس اقدام می‌کند.
بدین منظور ایالات و میزان سرمایه‌ی لازم برای آنها اعلام می‌شود تا سرمایه گذاران با توجه به بودجه‌ی خود بتوانند یکی از ایالت‌های این کشور را انتخاب کنند. لازم به ذکر است که علاوه بر تمکن مالی، شخص سرمایه گذار باید دارای مدرک آیلتس با نمره‌ی بالا باشد و در ارزیابی شغلی و تحصیلی دولت کانادا نیز امتیازات لازم را کسب کند.

4- ازدواج با شهروند کانادایی

یکی از روش‌های اخذ اقامت دائم کانادا را می‌توان ازدواج با شهروند کانادایی یا فردی که مقیم دائم کانادا است، نام برد. داشتن همسر کانادایی این امکان را فراهم می‌کند تا وی بتواند اسپانسر شریک زندگی خود قرار گرفته و شرایط اقامت در کانادا را برای او میّسر کند. با اینکه بسیاری از افراد از این روش به عنوان آسان‌ترین روش برای مقیم کانادا شدن یاد می‌کنند اما باید دانست که به دلیل سودجویی‌های موجود، لازم است از اعتماد بی‌دلیل به افراد ناشناس خودداری کرده و چنین ریسکی را به جان نخرید. اهمیت این مسئله به قدری است که در صورت واقعی نبودن ازدواج، افراد در خاک کانادا مجرم شناخته شده و به مجازات‌هایی از قبیل ممنوعیت ورود به کانادا یا پرداخت جزای نقدی محکوم خواهند شد.

5- پناهندگی

پناهنده شدن به کانادا نیازمند تسلیم تقاضای پناهندگی به دولت فدرال کانادا می‌باشد. بدین منظور، شخص متقاضی پناهندگی می‌تواند درخواست مذکور را در خارج از این کشور به دولت کانادا ارائه داده و دلایل خود برای پناهندگی را به طور واضح بیان کند. باتوجه به اینکه مطابق برخی سیاست‌ها پناهندگی غیرقانونی نامیده می‌شود، بسیاری این روش را فاقد اعتبار می‌دانند.

از طرف دیگر چنانچه فردی از این طریق به دریافت اقامت دائم کانادا تمایل دارد، باید دلیل پناهندگی را که خود می‌تواند مربوط به سیاست، تغییر دین، مسائل عقیدتی، ناامنی و… باشد، در دادگاهی که جهت بررسی اوضاع تشکیل می‌شود به صورت کامل شرح داده و منتظر تصمیم دولت فدرال کانادا باشد. شایان ذکر است که تنها افراد کمی می‌توانند پذیرش پناهندگی را دریافت کنند؛ پس انتخاب یک مسیر قانونی و بی‌دردسر که سریع‌تر از پناهندگی موجب دستیابی به اقامت کانادا شود، شانس موفقیّت شما را چند برابر می‌کند.

مدارک لازم جهت دریافتPR  کانادا

از آنجا که روش‌های متفاوتی جهت اخذ اقامت دائم کانادا وجود دارد، هر روش شرایط و مدارک خاص خود را می‌طلبد. با این وجود چنانچه به طور کلی قصد معرفی مدارک لازم جهت دریافتPR  کانادا را داشته باشیم، مدارک عمومی زیر را می‌توان نام برد:

– مدارک شناسایی

– مدرک تحصیلی ترجمه شده

– مدرک معتبر زبان

– مدارک مرتبط شغلی

– پاسپورت معتبر

– مدارک اثبات تمکن مالی

– گواهی سلامت جسمانی

– گواهی عدم سوء پیشینه

– سند ازدواج

– فرم درخواست اقامت کانادا

مزایا و معایب PR کانادا

شکی نیست که داشتنPR  کانادا امتیازات متعددی را برای مقیم دائم کانادا به ارمغان می‌آورد. در این راستا برخی از مهم‌ترین مزایای داشتنPR  کانادا را می‌توان به موارد زیر اختصاص داد:

– بهره‌مندی از خدمات درمانی رایگان

– اخذ مجوز کار، تحصیل و زندگی در شهر مدنظر

– بهره‌مندی از حقوق اجتماعی و شهروندی

– ورود و خروج بدون محدودیت از مرز کانادا

– بهره‌مندی از مزایای تحصیلی از قبیل تسهیلات دانشجویی

– داشتن حساب بانکی بین‌المللی بدون محدودیت

با وجود تمام مزایا و ویژگی‌های مثبت یاد شده، می‌توان از چند مورد زیر نیز به عنوان معایب و محدودیت‌هایPR  کانادا نام برد:

الف) دارندگانPR  کانادا اجازه‌ی کاندید شدن و رأی دادن در کشور کانادا را نخواهند داشت.

ب) مجاز نبودن برای اشتغال در مشاغل ملی و امنیتی در دو بخش دولتی و خصوصی نیز از دیگر محدودیت‌های پی آر کانادا می‌باشد.

حداقل سرمایه برای اقامت در کانادا

چنان‌که می‌دانیم خدمات بهداشتی و درمانی رایگان از جاذبه‌های اصلی کانادا می‌باشد. این بدان معناست که هیچ شهروند کانادایی یا مقیم این کشور برای اکثر خدمات بهداشتی و درمانی هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند. با وجود تسهیلات متعددی که دولت کانادا برای مهاجران تدارک دیده است، داشتن حداقل سرمایه برای اقامت در این کشور ضروری است. با در نظر گرفتن هزینه‌های مسکن که حدود 35 تا 50 درصد از حقوق را به خود اختصاص می‌دهد، برای این مورد در کشور کانادا پرداخت 800 تا 1300 دلار در ماه الزامی است. طبق آمار ارائه شده با احتساب سایر هزینه‌های حمل و نقل، تحصیل و… یک فرد مجرد برای داشتن یک زندگی راحت در کانادا، به حداقل 45000 دلار سرمایه در سال نیاز دارد.

در پایان باید اشاره داشت که تمامی روش‌های ذکر شده به اخذ اقامت دائم کانادا منجر می‌شود. با دریافتPR  یا همانPermanent Residence ، مقیم دائم کانادا شده و قادر به استفاده از مزایای این کارت خواهید بود.

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 19 =

مطالب مرتبط

سیتیزن شیپ کانادا
دسته‌بندی نشده

سیتیزن شیپ کانادا

اخذ شهروندی یا سیتیزن شیپ کانادا آخرین گام از مسیر